Indische kroketten

indische kroketten
Benodigheden:

500 gr rundergehakt
4 sjalotjes fijn snijden
1 zakje fijn gesneden soepgroente
2 boullionblocs
Peper, nootmuskaat naar smaak
300 cc melk
Bloem voor de ragout
Zonnebloemolie

Om te paneren:
Paneermeel
Bloem
Eieren

Bereiding:
Fruit in olie de sjalotjes goudbruin daarna gehakt toevoegen en wokt het ongeveer 3 minuten, dan de soepgroente, bouillonbloks, peper en nootmuskaat., dan melk toe voegen.
Roer tot melk kookt.
Het vuur op zacht zetten en de bloem beetje bij beetje door de ragout roeren tot een stevige massa is verkregen, het vuur uitzetten en laat het wat afkoelen.
Maakt een bal vd ragout ( zie foto) en haal eerst door de bloem, dan door de geklutste eieren, als laatste door paneermeel.
Bak of frituur de kroketten bruin.
Klaar… Evt mosterd of sambal erbij..

4 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.