Roti kukus

roti kukus recept
Benodigdheden:

500 gr patent bloem
500 gr witte basterd suiker
4 zakjes vanille suiker
4 middel grote of 5 kleine eieren
200cc handwarm water
Snufje zout

 

Bereiding:

Water in een stoompan aan de kook brengen.
Suiker, eieren, zout vanillesuiker schuimig en dik mixen met een electrische mixer in de hoogste stand. Op de laagste stand, bloem en water geleidelijk er inmengen.
Dan een theedoek in de stoompan doen, en hier het beslag opgieten, en de deksel er goed op doen. 45 tot 60 minuten stomen en TUSSENTIJD niet kijken,,,,,,want dan zakt het in.
Met een saté stok erin steken,wanneer het droog aanvoelt, is de Roti Kukus klaar.
Het is pas echt goed gelukt als het aan de bovenkant als een vulkaan is opengebarsten.
Lekker bij de thee en koffie tubruk, en de volgende dag met roomboter opgesmeerd als ontbijt..

O ja nog even een tip….
Vergeet niet af en toe naar hoeveelheid water te kijken, zo nodig met kokend water wat bijvullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *